Padel World Press.- De halve finales van het Santander Open waren wederom een ​​herhaling van een van de spannendste wedstrijden van het Cupra Vigo Open. Een face-to-face tussen een van de koppels die de beste sensaties hebben getoond aan dit begin van de cursus, Delfi Brea - Tamara Icardo, tegen enkele spelers die al nummer 1 van de wereld zijn geworden: Marta Marrero - Marta Ortega. In Vigo ging de overwinning naar Brea en Icardo. In Santander waren de 'Martas' op zoek naar wraak.

Het domein en de punten vielen eerst aan de kant van Ortega en Marrero, die binnen enkele minuten met 2-0 op het scorebord stonden. Na die eerste momenten van twijfel aan de kant van Delfi – Tamara, reageerde het door Gaby Reca getrainde duo op tijd om niet alleen terug te halen wat verloren was, maar ook de set om te draaien en de voorsprong met 4-2 te nemen. Met vertrouwen en telkens met een hoger niveau sloten Icardo en Brea de eerste set af met een 6-3.

De tweede begon met beide paren voorzichtiger en zonder hun schoten te riskeren, en dat vertaalde zich in een extreme gelijkheid op 20×10. Zonder pauzes schoven ze door de mouw, totdat ze in de achtste hun rivalen Delfi en Tamara opnieuw voorbijstreefden en met een 5-3 zichzelf met de service plaatsten om de wedstrijd af te sluiten. Niet falen, en met een 6-3 na anderhalf uur spelen kregen Tamara Icardo en Delfi Brea het ticket voor hun eerste finale als koppel. De eerste voor Tamara.

Patty en Virginia, om door te gaan met het geven van 'oorlog'

De kersverse winnaars van de Vigo Open zetten een belangrijke stap voorwaarts en lieten Bea González – Lucía Sainz, de huidige nummer 2 van de wereld, op weg… Waarmee ze zich kwalificeerden voor hun tweede finale

Lange en goed uitgewerkte punten markeerden het begin van de wedstrijd, waarin beide paren hun opslag met gezag wisten te verdedigen. Bea en Lucía sloegen als eerste toe in de zesde game, toen een break hen op voorsprong zette. Een voordeel dat ze niet konden consolideren, en Patty en Virginia herstelden onmiddellijk wat ze hadden verloren om de wedstrijd zoveel mogelijk gelijk te maken. Het succes en de precisie van de Spanjaarden en Argentijnen in het laatste stuk, beslisten in hun voordeel het eerste hoofdstuk. Met een 7-5 na een uur en 10 minuten strijd pakten Riera en Llaguno de set.

De gelijkheid en intensiteit bleven aanwezig in de tweede aflevering, en het succes in de gouden punten zou beslissend zijn om de service op een veilige plek te zetten. Net als in de eerste kwam ook in de tweede aflevering de rust in de zesde game in het voordeel van Sainz en González. Deze keer wisten ze die huur wel te bevestigen en plaatsten ze zich 5-2 voor de rest om de mouw te dichten. Hoewel Virginia en Patty de achterstand goed herstelden, wonnen de Spanjaarden opnieuw met nog een break om het hoofdstuk af te sluiten (7-5 ​​en 4-6).

Alles om te beslissen in de derde set. Een set die begon met dominantie van Riera en Llaguno, die de opslag van hun rivalen doorbraken en 5-3 voorkwamen. Die voorsprong zou genoeg zijn om de stand met 6-4 af te werken en zich te kwalificeren voor hun tweede finale op rij.

Alles is klaar voor een clash die spectaculair belooft te worden.

De show stopt niet en we kunnen alleen maar zeggen... Enjoy the Game!!!

Bron en afbeelding: Wereld Padel Tour

Santander Open: Brea – Icardo is niet langer een 'verrassing'

* U kunt al het nieuws in de wereld van paddletennis volgen in onze profielen Facebook y Twitter en abonneer je op onze Nieuwsbrief dagelijks nieuws.