Padel Wereldpers - Marta Ortega en Gemma Triay worden gekroond tot kampioenen van de WPT Menorca Open 2023, na een ware strijd van drie sets die eindigde in 6-4, 4-6, 6-4 in hun voordeel, tegen Ariana Sanchez en Paula Josemaria.

De wedstrijd begon met een vroege break in het voordeel van Gemma Triay en Marta Ortega. De nummer 1 vocht onvermoeibaar om de achterstand om te keren, maar Martita droogde met een verdediging als een muur de aanvallen van Paulita en Ari sluiten de set af met een solo break ten gunste van de Menorcaanse en de Madrid (6-4).

Na een lastige eerste set leek de nummer 1 daar de gevolgen van te ondervinden toen zij aan het begin van de tweede set een nieuwe break kregen. Echter, Ze reageerden onmiddellijk en bereikten eindelijk de langverwachte pauze.

Ariana en Paula draaiden de score om met een nieuwe break, namen de leiding met 5-1 en kregen een vaste kans. Desondanks konden ze het niet sluiten, omdat ze een pauze op het gouden punt moesten incasseren.

Gemma Triay was de sleutelfiguur in de verandering van dynamiek, waardoor de nummer 2 de twee achterstandsbreuken kon herstellen. Net toen het leek alsof het ingewikkeld werd voor Ari en Paula, bereikten ze een liefdespauze om de set uiteindelijk met 6-4 af te sluiten. De nummer 1's reageerden en in een spannende derde set zou de titel worden bepaald.

De derde en laatste set begon en Het zouden ook Marta en Gemma zijn die op voorsprong zouden komen op het scorebord. Net als in de eerste set, Ari en Paula maakten opnieuw te veel ongedwongen fouten waardoor ze het nadeel niet konden goedmaken.

De #2's hielden de voorsprong vast en, op het gouden punt van de tiende game, Een knappe verdedigende actie van Marta Ortega vormde het laatste punt om de set af te sluiten, 6-4. Op deze manier Gemma Triay tilt opnieuw een titel met haar volk veel gemotiveerder tegemoet treden de rest van het seizoen met Martita Ortega.

* U kunt al het nieuws in de wereld van paddletennis volgen in onze profielen Facebook y Twitter en abonneer je op onze Nieuwsbrief dagelijks nieuws.