Padel World Press – Agustín Tapia en Arturo Coello Zij stellen de nummer één plek op het circuit veilig Wereld Padel Tour 2023 met zijn overwinning in de halve finales van de WPT Mexico Open. Het koppel was vanaf het begin duidelijk dat ze, om leiderschap te kunnen verwerven, ongeacht de prestaties van de Superpibes, de finale van de Mexican Open moesten bereiken.

Ze bereikten hun doel door te winnen 6-2 en 6-4 voor Edu Alonso en Álex Arroyo in een wedstrijd die iets meer dan een uur duurde. Tapia en Coello lieten hun beste versie zien, waarmee ze een koppel dat in Mexico opviel volledig teniet deden. Hij benadrukte zijn onberispelijke prestatie door geen enkele breakkans te laten liggen.

Deze overwinning katapulteert hen naar nummer 1 van het World Padel Tour-seizoen. Hoewel het op dit moment niet wiskundig is: als ze de finale behalen, zullen ze nummer 1 van de wereld zijn. Anders kunt u gewoon langskomen bij de Masterfinale Barcelona Het zou voldoende zijn om het seizoen bovenaan de ranglijst af te sluiten.

Leo Augsburger en Tino Libaak dagen de Superpibes uit en gaan door naar de finale van de WPT México Open 2023

Leo Augsburger en Tino Libaak behaalde een spannende overwinning in de halve finales van de WPT Mexico Open 2023 door in drie sets te winnen, 3-6 6-1 7-6(4), aan Franco Stupaczuk en Martín Di Nenno. Door dit resultaat komen Augsburger en Libaak in de finale terecht, waar ze het opnemen tegen de nummer één, Agustín Tapia en Arturo Coello.

De wedstrijd was een ongelooflijk duel tussen de Superpibes en het duo van Augsburger en Libaak. Voor de derde keer op rij kwamen Augsburger en Libaak terug van een set down en behaalden een cruciale overwinning. Deze overwinning brengt hen niet alleen dichter bij de titel, maar laat hen ook dromen van een plek voor de Final Master.

Ondanks de aanvankelijke voorsprong van de Superpibes, Augsburger en Libaak In de tweede set reageerden ze heftig, onder leiding van een indrukwekkend optreden van Leo Augsburger. In de derde set kwamen de Superpibes op voorsprong, maar Augsburger en Libaak wisten met een counterbreak de stand gelijk te trekken.

De spanning bleef bestaan ​​tot de plotselinge dood, waar Augsburger en Libaak hun moed toonden door met 7-6(4) te winnen. Dit wordt de tweede finale voor het tweetal en biedt de mogelijkheid tot revanche na hun eerdere nederlaag tegen Tapia en Coello in La Rioja eerder dit jaar.

* U kunt al het nieuws in de wereld van paddletennis volgen in onze profielen Facebook y Twitter en abonneer je op onze Nieuwsbrief dagelijks nieuws.