Pàdel World Press .- I davant la situació descrita en l'entradeta d'aquest article, un es pregunta: Què s'aconsegueix amb aquest efecte tallat? La veritat és que tinc resposta: En la majoria dels casos, guanyar efecte a costa de la principal qualitat que ha de tenir un cop d'atac (amb totes les excepcions que es vulgui és clar) ... I aquesta no és altra que la velocitat.

Vegem. Amb tota probabilitat, el que un jugador pretén en tallar la pilota és aconseguir que, després del rebot en una paret, aquella caigui. Doncs bé, una bola veloç i profunda, a més del poc temps de resposta que atorga el rival, cau molt més que un cop tallat que no avança ... I l'explicació és molt senzilla: En els cops tallats l'energia l'hem malgastat en donar rotació sense avanç. Com és una conseqüència lògica, amb aquest tipus de cops en què la bola trencada però no avança, es perd la poca mordent que porten al contacte amb la gespa.

Per posar un símil, l'efecte tallat és com la mantega en l'esmorzar. Si no disposes prèviament d'unes bones torrades (un còp veloç), no serveix de res.

El problema radica que afegir aquest efecte reduint al mínim la pèrdua de velocitat és molt difícil, i només s'aconsegueix amb una tècnica molt depurada.

Així que la solució serà practicar i practicar per aconseguir que la pilota caigui després del rebot i no es perdi velocitat pel camí.

Javier Casadesús

Imatge: World Pàdel Tour

* Pots seguir tota l'actualitat del món del pàdel en els nostres perfils de Facebook y Twitter així com subscriure't a la nostra Newsletter diària de notícies.

compartir
article anteriorVídeo WPT: Un duel d'infart porta a Bela i Lima a la gran final
article següentEl Pàdel: Quins són els seus principals característiques?
Pàdel World Press és un periòdic en línia dedicat al món del pàdel que, durant 24 hores al dia, s'encarregarà d'oferir l'última hora del segon esport més practicat a Espanya. Notícies, entrevistes, reportatges, anàlisi ... Tots els aficionats podran gaudir del pàdel des d'un nou punt de vista, sempre sota la serietat, el rigor periodístic i els coneixements d'un equip amb més d'una dècada d'experiència en el món del pàdel.